» » Gods of Egypt / Боговете на Египет (2016) BG AUDIO

Gods of Egypt / Боговете на Египет (2016) BG AUDIO

„Боговете на Египет“ е австралийско-американски филм от 2016 година, фентъзи екшън на режисьора Алекс Прояс по сценарий на Мат Сазейма и Бърк Шарплес. В центъра на сюжета е сблъсъкът между египетските божества Сет и Хор за властта над Египет.

 
  Оцеляването на човечеството е поставено на карта в това зрелищно и вдъхновено от египетската митология екшън-приключение. За щастие, неочаквано се появява млад смъртен на име Бек (Брентън Туейтс), който поема на вълнуващо пътешествие, за да спаси света и голямата си любов.

  За да успее, той трябва да привлече на своя страна могъщия бог Хор (Николай Костер-Валдау), с чиято помощ да надвие безмилостния бог на мрака Сет (Джерард Бътлър), узурпирал трона на Египет и превърнал някога мирната и просперираща империя в царство на хаоса и конфликтите. След като епичната им борба срещу Сет и поддръжниците му ги отвежда в отвъдното, Бек и Хор са принудени да преодолеят немислими препятствия, подлагащи на изпитание смелостта, готовността им за саможертва и волята им за победа в неизбежната последна битка...